12 Mart 2010 Cuma

Öylesine




Küçükken en sevdiğim oyunlardan biriydi Tetris oyunu.”Ezgi ürtmen,buldun bir oyun daha!”seslerini duyar gibiyim:)Dersi de bu şekilde oynayarak geçirmeyi seviyorum.Mesela bugün “Kesirler”konusunu işlerken,asetat kağıtlarındaki kesir şekillerini,duvara yansıtıp ellerini duvarlara vurdurarak saydırdım:)Yan sınıf bu durumdan şikayetçi olsa da en uyuklayanı bile öğrendi:)


Hayal gücümün sınırlarını zorlamayı seviyorum.Tetris oyunu ile matematiği bağdaştırarak renkli şeyler yapmaya çalıştım.Neticede güzel şeyler ortaya çıktı.Yorucu fakat mutlu bir gün geçirdim…







Tetris oyunu demişken uzun zamandır istediğim bir kitaplıktan bahsetmek istedim.Tetris kitaplık:)Çok eğlenceli değil mi?:)Evdeki kitaplığıma kitaplarım sığmayınca bizimkilere böyle bir istekte bulundum.Bakakaldılar:)Annem”birkaç tanede renkli top atalım odaya oynarız ailecek dediğin de “hmm olabilir:)”dedim.Kadın iyice şok geçirdi.Şaka tabii:)

Fikrimden soğumazsam böyle bir şeyi ileride düşünebilirim:)Dolaplarıma sığmayan kitaplarımı kutulara koymaya kıyamıyorum.Belki ikna ederim…

**


Oldum olası okulda çalan o yırtıcı zil seslerinden nefret etmişimdir.”Zırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr”diye kulakları tırmalayan sesle sınıfa doğru gitmek işkence gibi geliyor.En son “Pavlov bile köpeğine böyle bir zil sesi sunmamıştır”dediğim de gülerek”yahu nerden buluyorsun bu sözleri!”dediler.Gereksiz şeylere kafam iyi çalışıyor sanırım:)


Okul için yeni ve güzel melodiler bulmaya çalışıyorum.Ezgilimelodiler:)


Sayfamdaki gibi her güne ayrı bir zil sesi mi bulsam:)Nöbet günlerimde hemen sınıfa koşacakları bir zil sesi bulmalıyım.Diğer türlü bahçede peşlerinden ittirerek sınıfa sokmak zorunda kalıyorum:)Onların da uyarıcılara ihtiyaçları var değil mi?:)


Karşımdaki ekranla muhabbet gibi olmuş yazdıklarım,idare edin:)Anlamlı cümleleri tüm hafta boyunca kullanınca elimde yap-boz kelimeler kalıyor.Birleştiriverdim işte:)

12 yorum:

bir güzel çift dedi ki...

Bizim okulda tenefüs zilinin melodisi;Hababam sınıfı film müziği,derse giriş zili ise:Kara tren...kara tren gecikir belki hiç gelmez :)) ilk duyduğumda çok gülmüştüm yaa...
kitaplık güzel valla,bence ilerideki evin için düşünebilirsin.bizim gibi kitaplarına düşkün insanlara lazım böyle şeyler...

ezgilimelodi dedi ki...

Kara tren ha:)))Çok güldüm yaa.Dur ben ne müzikler bulucam gör bak:)))
Evet iyi bir kitaplık düşünüyorum,bakalım...

Newbahar dedi ki...

Newbahar öğrenciyken hademe Mahmut abi elinde ki çanı çalardı. Bizde koyun gibi sınıflara dalardık.:))
Her sınıfı bir Ezgi öğretmen lazım. Benim Levoyu sana postalıcam en sonunda.
Güzel, tetris kadar renkli ve eğlenceli bir hafta sonu dilerim Ezgim.
Sevgiler Newbahardan

Adsız dedi ki...

Değerli öğretmenim sizin "öylesine" bile takıldığınız konular çok güzel inanın. Öğretmen demek, yaratıcı demek. Elbette mesleğinin baharında olan bir öğretmen de boş durmaz.

Tetris kitaplık modeli de çok güzeldi. Bakın bu kitaplık modeliniz için patent almazsanız, emin olun fikir hırsızları çalarlar.

Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

Güzel bir paylaşımdı. Teşekkürler.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

bilge dedi ki...

güzel neşeli bir yazı zilimizi hademe çalardı ismini bile unuttum güzel bir hafta sonu diliyorum sevgiler...

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Ben büyükken çıkmıştı tetris:)oğlumun elinden alır oynardım:)hala daha çok severim tetrisi.Tetris kitaplık çok güzel olmuş ama işlevselliğide düşünmek lazım:)Uzun çubuklarda üst üste koyman gerekecek kitapları:)

Zil için önerim Rammstein- Du hust :))

Sevgiler ezgilimelodi:)

ezgilimelodi dedi ki...

Newbahar;Bizim de ilk yıllarda çanımız vardı.Hatta çalınca keçiler geliyordu:)))Levo'yu yolla,birinci sınıf öğretmenimiz de şahanedir:)
RecepAltun;Çok teşekkürler.Ders anlattığımda küçüklüğüm aklıma geldiği için kendimce eğlendirmeye çalışıyorum.Faydasını da görüyorum.Kitaplık benim fikrim değildi.Gördüğüm anda benim olmalı dediğim bir kitaplıktı.Ama daha işlevsel hale getirmeyi düşünüyorum.
Bilge;Biz de nöbetçi öğrenci çalardı.Şimdilerde değişik zil sesleri düşünüyoruz,bakalım:)
Dalgalarıaşmak;Hiii onu çalsam eve kaçar çocuklar:))))Hatta nereye kaçışacaklarını şaşırırlar:)))
Suinci;Ya bizimkiler banttan okumuyor ama,son kıtasının yarısında sağ bacakları evin yönün de oluyor.Hakatapaaa gibi garip kelimeler yumağıyla bitiremeden gidiyorlar.Bunun için de çözüm bulduk:)

Amozonik dedi ki...

hmm tetrisi zihinden oyunuyorum:)O kadar çok oynadım ki şimdi zihinden oynuyorum bazen istediğim şekli çağırıp hile yapyorum gerçi :))Kitaplık çok güzel.Kitaplığımı anlatmayayım da kıskanma bari ama bu görüntü çok hoşuma gitti...İnsanlar sevdiği işi yapmalı.
Hangi iş?
Sevdiğim ve yeteneğim olan iş..
O zaman oluyor işte...
Başarılarının devamını diliyorum okuma şevkin hiç kırılmasın...

MAVİ TUTKU dedi ki...

Tetris tutkunu için özellikle kitaplık bi harika.:)

Sihirli Yazılar dedi ki...

Helal olsun valla senin gibi öğretmenlere Ezgicim. Öğrencilerinin okulu daha çok sevmeleri ve dersleri daha iyi öğrenmeleri için çabalıyor, yeni birşeyler yaratmaya, sunmaya çalışıyorsun. İşini severek yapıyorsun demek ki. Zaten öğretmenlik sevmeden yapılabilecek bir iş değil. "Amaan, ben anlatırım, anlayan anlasın, anlamayanlar ne hali varsa görsün" türünden yaklaşmak da vardı olaya... Öğrencilerin çok şanslı. Onların adına ben teşekkür etmek istiyorum sana burdan canım. Sevgiler...

ramazan dedi ki...

Gerçekten kitaplık ikrine bayıldım.Çok hoş.Neden olmasın,herkes yapsın.
Zil konusu ise beni oldum olası düşündürür.Zil yerine ışık düşünmüştüm bir zamanlar,müdürken.Ama olmadı.Kırmızı ışığı gören derse ,yeşil ışık teneffüs gibi.
Dersi yeni yeni tekniklerle eğlenceli hale getirmeniz çok güzel.Kutlarım.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Benden size bir ödül var..merak ederseniz bana buyrun..