28 Şubat 2011 Pazartesi

Hint Filmleri..

VEER ZAARA
Yapım:2004/Hindistan
IMDB:7.3/10


"Veer Pratabh Singh (Shahrukh Khan) ve Zaara'nın ( Prety Zinta) aşk hikayesi anlatan bir yapım. büyük bir komploya düşürülen Veer, 22 yıl hapishanede yatar. Aşkı için herşeye katlanan ve ona kavuşacağı günü bekleyen Veer, sevdiğine kavuşacak mıdır??..


MY NAME IS KHAN
Yapım:2010/Hindistan
IMDB:7.2/10


"Rızvan Khan (Shahrukh Khan) kücüklüğünü annesiyle (Zarina Vahab) ıssız bi yerde geçiren bir müslümandır. Yetişkin yaşına gelince Mandira (Kajol) adında birisiyle evlenir. Rızvan Khan aynı zamandada Asperger sendromu hastasıdır. Bu hastalık Otizm rahatsızlığının bir çeşididir ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. Rizvan Khan 11 Eylül olayından şüpheli terörist olarak tutuklanır. Yani Müslüman olduğu için terörist olarak yargılanmaktadır. Tutuklanmasının ardından, kendisine yardım eden terapisti Ratha (Sheetal Menon) ile karşılaşır."



JODHAA AKBAR:
Yapım:2008-HİNDİSTAN
IMDB:7.3/10


"İmparatorluğunun sınırlarını, birbirinden başarılı fetihlerle; Himalayalar'dan Afganistan'a kadar devasa bir alanda genişleten İmparator Akbar için politik başarının çok da değeri yoktur.
Onun için, refah bir imparatorluğun tanımı, barış, huzur ve hoşgörü içinde yaşayan halklardır.
Hoşgörüsü, cömertliği, gücü ve zekası ile İmparator Akbar, sonunda Hindu bölgesinin en saldırgan ve cesur halkı olan Rajput'ların sadakatini de kazanır.
Her iki taraf da bu bağlılığın daha da güçlenmesi için ne yapılması gerektiğinin farkındadır.
İki taraf arasında bir evlilik.
Güzeller güzeli Rajput prensesi Jodhaa, babasının zoruyla, hiç görmediği İmparator ile evlenmeyi kabul eder. Ama gerçek bir Müslüman olan Akbar'dan, kendi geleneklerini koruyacağı konusunda söz ister. Prensesin, sarayına kendi rızasıyla gelmediğini fark eden İmparator, Jodhaa'nın ve Rajput halkının kalbini kazanmak ve imparatorluk sınırları içinde hayalini kurduğu refahı sağlamak için şimdiye dek alışık olmadığı bir sınav vermek zorundadır.
Bunlar yetmezmiş gibi, imparatorluğu içten yıkmak isteyen güçler yavaş yavaş harekete geçer.
Akbar acımasız iç ve dış savaşlarda krallığının bütünlüğünü korumaya çalışırken, eşine az rastlanır güçlü ve gerçek aşkın kollarında bulur kendini…
Ve fark eder ki onun için asıl savaş şimdi başlamaktadır…"



GUZAARISH
Yapım:2010
IMDB:7.2/10


"Ethan çok başarılı bir sihirbazdır.Bir gösteri sırasında inanılmaz bir kaza geçirerek felç olmuştur.Hayatı boyunca çekeceği bu hastalığı aşkın sayesinde yenebilecek midir?"


AWARA:
Yapım:1951
IMDB:7.9/10
"Bir suçlunun çocuğunun yine suça itileceği önyargısını taşıyan hakim masum bir adamı Mahkum etmekten kaçınmaz.Ancak karısıyla arası bozulup çocukluğundan beri görmediği öz oğlu Raj bir hırsız olarak karşısına çıktığında,kader tarafından dersini almış olacak."


Resim:google-görseller
Açıklamalar:sinemalar.com

2 yorum:

seyyahmimoza dedi ki...

sevgili ezgi,sanırım sevmiyorum hint filmlerini.ama imdb'de aldıkları puanlara bakılırsa iyi ve iddialı yapımlar.senin zevkine güvenerek izleyeceğim.fikirlerimi paylaşacağım.
sevgiyle...

didem dedi ki...

Hint deyince buradaki hintliler geldi aklima. Bizim ust kat komsularimiz hintli ve oturdugumuz sitede bolca hintli mevcut.
Yemekleri ve muzikleri taaa uzaklardan koklanip , duyulabiliyor. Filmlerindeki danslari ve yuz ifadeleri cok hos oluyor:)))